A sta acasă cu copilul este mai greu decât a merge la muncă – Studiile confirmă

Un studiu recent din Marea Britanie a aratat ca o mare parte dintre parinti considera ca este mult mai dificil sa te ocupi de cresterea unui copil decat sa te duci la serviciu.

Studiul realizat la nivel national, la propunerea companiei „Aveeno” (specializata in produse pentru ingrijirea bebelusilor), i-a vizat pe cei care au devenit parinti pentru prima data (1500 de persoane). Peste jumatate dintre ei au precizat ca sa ai un copil este o munca foarte grea (mai grea decat un job full-time), iar 20% au spus ca este un demers „cu adevarat dificil”.

Persoanele participante la studiu nu s-au ferit sa vorbeasca despre noile provocari venite odata cu viata de parinte. Aproape jumatate dintre mame au recunoscut faptul ca nu s-ar descurca fara sprijinul venit din partea propriilor mame, sustine mesajeinspirationale.com.

Proaspetii parinti au oferit argumente menite sa arate ca nu mai puteau sa-si desfasoare ca de obicei activitati din viata de zi cu zi. De exemplu, 22% au afirmat ca le este greu sa-si bea o ceasca de ceai pana la capat, 33% au spus ca mananca pe apucate, 19% au povestit ca se uita ocazional la televizor, iar 38% au explicat ca sa mearga la baie in liniste a devenit o amintire.

Din punct de vedere al vietii de familie de dupa nasterea copilului, 48% dintre parinti au mentionat ca experienta de intregire a familiei este minunata, in timp ce 32% considerau ca au sperat ca isi vor distribui sarcinile in mod echilibrat (cate 50% fiecare).

Studiul britanic a evidentiat ca grijile se schimba dupa ce devii parinte: 27% dintre parinti au spus ca dezvoltarea copilului e principala preocupare, 22% dintre ei au considerat ca hranirea copilului este prioritara, iar 9% au pomenit de importanta somnului.

Participantii la studiu au afirmat ca, daca nu ar fi devenit parinti, nu ar fi avut ocazia sa simta cu adevarat dragostea neconditionata (42% au spus asa ceva) sau sa-si dea seama ca mirosul pielii copilului tau este cel mai frumos lucru din lume.

Loading...