7 lucruri care nu trebuie spuse nimănui – Din filosofia budistă

Acestea sunt 7 sfaturi prețioase ale budismului pe care fiecare dintre noi ar trebui să le urmeze:

Tăcerea e de aur.

În viață sunt anumite situații în care este mai bine să nu intervenim. Mai bine tacem, pentru a nu rănii anumite persoane.

1. Nu vorbiți despre alte persoane.

Bârfa este un obicei urât, dar noi suntem ceea ce vorbim și ceea ce gândim. Chiar dacă cineva vă spune ceva rău despre o cunoștintă, nu-i continuți vorba.

2. Nu-i învățați pe alții.

Înțelepciunea, armonia spirituală și energia vă aparțin. Împărtășiți toate astea persoanei care are într-adevăr nevoie de un mentor spiritual.

3. O clipă poate schimba ziua, o zi poate schimba viata si o viată poate schimba lumea.

Un lucru e sigur, schimbarea este constantă. E nevoie doar de un om să se schimbe ceva. Nu te gândi ca nu poti fi tu acel om. Cu sigurantă esti. Esti omul care se poate schimba pe Sine. Esti omul care poate sa inspire schimbarea. Esti omul care poate ajuta.

4. Ne nastem din nou în fiecare dimineată. Ce faci astăzi contează cel mai mult.

Fiecare nouă zi este un dar. Să-l desfaci cu dragoste si entuziasm. Este o nouă zi numai bună pentru învătare, dezvoltare si dragoste. A trăi frumos înseamnă în primul rând să te bucuri de fiecare clipă, de fiecare experientă, de fiecare om, de fiecare zi din viata ta.

5. Nu vorbiți despre neajunsurile dumneavoastră și despre problemele pe care le aveți.

Nu are rost să vă plângeți altora despre neajunsurile voastre. Pe nimeni nu interesează acest lucru și dați dovadă de slăbiciune. Încercați să înfruntați problemele cu capul sus.

6. Nu vorbiți despre relațiile dumneavoastră și despre ce prieteni aveți

Acest lucru se referă la relațiile de prietenie, dragoste și chiar de serviciu. Cu cât vorbiți mai mult despre ele, cu atât ele se deteriorează. Nu ați observat niciodată că vorbiți cuiva despre realizările voastre și totul se năruie?

7. Nu vă lăudați cu faptele voastre bune.

Bunătatea este un balsam pentru sufletul dvs. Nu trebuie să strigați în gura mare că ați făcut un bine. Toate faptele bune vor fi răsplătite într-o zi. Dar nu așteptați recunoștință, amintiți-vă că faptele bune vă sporesc energia pozitivă.

Loading...