6 semne care arată că îmbătrânim – Uneori, bătrânețea vine neobservată

În timpul vieții primim mai multe semnale că începem să îmbătrânim . Aceasta începe atunci când se schimbă viziunea asupra lumii, ca și cum te-ai fi ”blocat” în trecut. Este destul de ușor să determini cât de departe este bătrânețea sau dacă deja a apărut și nu ați observat.

Vă prezentăm mai jos care sunt cele 6 semne ce ne indică faptul că a sosit bătrânețea:

1. Tehnologia avansează dar pe noi nu ne mai interesează. Mai simplu, mai bine.

Ești obișnuit să te folosești de dischete, USB și ești împotriva unor schimbări în acest domeniu. Pentru a rezolva problemele cu computerul și cu atât mai mult, pentru a actualiza programul, apelezi la ajutorul feciorului, nepotului sau vecinului. Orice gadget nou ai avea, nu te mai bucură. Preferi să folosești dispozitive vechi folosit cu ani în urmă. Ține minte o regulă simplă: să nu-ți fie rușine dacă confuzi modele de smartphone-uri sau tablete și să știi că un echipament de calculator diferă de celălalt.

2. Trăiești în trecut. Te gândești doar la amintiri, fără să dorești spre experiențe noi.

Timpul trece la fel pentru toată lumea. Cântecele și melodiile par plictisitoare și nu au nici un sens. Iar înainte…Ce filme frumoase erau! Ce actrițe talentate erau, iar actorii îți făceau inima să bată mai des! NU este sănătos să te gândești doar la trecut. Este toxic să-ți petrecei prezentul în trecut iar viitorul să-l ignori, atât de multe lucruri interesante sunt în jurul nostru. Nu e bine să crezi că totul a fost mai bine înainte, principalul lucru este să-ți schimbi propriile gânduri.

3. Nu te mai gândești la ziua de mâine și nici o problemă nu te mai deranjează

Viața de zi cu zi și locul de muncă, de-a lungul anilor, a devenit o obișnuință. Dăcă prezinți semne de îmbătrânire, acest lucru nu o să te mai preocupe. Te vei trezi dimineață fără nici o grijă, cu toate că ai o mulțime de lucruri de rezolvat. Problemele încep să dispară una câte una iar stresul se ameliorează. Munca nu mai aduce nici creștere în carieră și nici bucurie – unica motivație este doar salariul. Soțul nu îți mai aduce flori, însă important devine faptul că nu bea. Copilul nu se comportă întotdeauna frumos, dar sunteți sigură că la alții e și mai rău.

4. Modul tău de viață activ, se termină

Cât de minunat este să obții o vacanță spontană, să te decizi într-o singură zi unde vei pleca și să-ți umpli valiza cât mai rapid. E minunat! Nu – este problematic. Te îmbolnăvești atunci când alegi un traseu de călătorie. Oboseala nu-ți permite să vizitezi multe agenții de turism într-o zi, ca să găsești sejurul potrivit. La fel, nu ai chef să cauți ore în șir o casă frumoasă care se dă în chirie pe malul mării și să negociezi timp de 5 minute cu stăpânii acesteia. Îți dorești stabilitate –masă suedeză, hotel cu un sistem all inclusive – este perfect! Doar totul este aproape! Nu mai este atât de interesant să afli ceva nou, mai bine să te odihnești într-un șezlong. Lăsați pe alții să se ocupe de ceva nou.

5. Garderoba ta conține haine doar închise la culoare

În general, garderoba unei persoane tinere conține în mare parte, culori deschise. Odată cu vârsta, femeile devin mai invizibile și sunt greu de surprins într-o ținută mai bogată în culori. Chiar și ținuta de casă nu mai este decorată cu amprente sau pisici drăguțe, deoarece totul pare perfect pentru ele. Trebuie să țineți minte că o femeie elegantă arată întotdeauna bine, poartă ținute în culori frumoase, iar cifra din pașaport nu este un punct de reper.

6. Lipsa riscului și dorința unei vieți lipsite de aventură

Petrecerile ce țin până dimineață nu te mai atrag. Dimineața la muncă, dar să lucrezi cu o durere de cap, nu ți se mai pare ceva normal. Totul a devenit ”Cu măsură” și ”normal”. Această ”normalitate”, este ca o mlaștină, care te atrage de zi cu zi, care te impune să uiți de unele emoții precum – riscul, bucuria și gustul șampaniei de dimineață pe acoperiș, când până la începutul zilei de munca îți rămâne doar 40 minute.

Nu vă consolați cu faptul că orice greșeală ar trebui comisă doar în tinerețe. Nimeni nu stabilește timpul pentru senzații noi și dorința de a cunoaște ceva interesant. Desigur, nimeni înafară de DVS!

Loading...