17 trucuri de machiaj – Pun în evidență ochii, astfel că fiecare doamnă trebuie să le știe

Ochi mari, frumoşi, expresivi, cu gene lungi şi dese… ce femeie nu-şi doreşte? Îi poţi pune în evidenţă prin machiaj, dar nu oricum. Dacă exagerezi, rişți să-ţi înăspreşti trăsăturile, să pari mai încruntată, mai îmbătrânită. Însă un machiaj bine ales şi bine făcut îţi scoate în evidenţă frumuseţea naturală şi îţi face ochii să pară mai mari. Iată câteva trucuri şi sfaturi de la cunoscători.

Multe fete încă din copilărie observă machiajul mamei și încearcă pe cat se poate, să-l imite, pentru a arăta mereu impecabil. Machiajul ochilor se deosebește nu doar prin nuanțele deosebite, dar și prin tehnicile de aplicare a machiajului.

Pentru a crea un machiaj impecabil nu trebuie să fiți artiști make-up. Vă prezentăm câteva trucuri eficiente, care vă vor ajuta să aplicați un machiaj perfect:

1. În primul rând, trebuie să înțelegeți care este forma ochilor dvs pentru a alege corect tehnica de machiaj pe care o veți aplica, astfel încât să ascundeți anumite „defecte”.

Fiecare formă a ochilor necesită anumite tehnici de machiaj. Ei pot fi: depărtați, apropiați, adânci, proeminenți, migdalați, adânciți sub pleoape, orientali sau asiatici, cu colțuri exterioare ridicate, coborâte, mai mari sau mai mici.

2. Joacă-te cu fardurile, cu luminile şi umbrele. În colţul intern al ochiului aplică un fard deschis la culoare, care dă luminozitate privirii. Pe măsură ce înaintezi spre colţul extern, foloseşte farduri mai închise decât tonul pielii (nuanţe de maro, gri).

Pentru a obține un machiaj impecabil, trebuie să știți unde este colțul interior și exterior al ochiului sau conturul interior al pleoapelor inferioare. Vă vom dezvălui un mic truc, care vă va reîmprospătă machiajul ochilor și va conferi un aspect proaspăt și expresiv, mai ales la sfârșitul zilei de lucru.

Dacă ai ochii adânciți, atunci îți este cunoscut faptul că fardul aplicat pe pleoape este total ascuns când ai ochii complet deschiși. De aceea, ar trebui să îl aplici deasupra zonei de pliere a pleoapei, pentru a fi vizibil când ai ochii deschiși. În cazul în care aplici fardul pe pleoapă, între linia genelor și pliul format de pleoapă la deschiderea ochilor, fardul nu va fi vizibil. Aplică culori mai deschise în zonele pe care vrei să le evidențiezi și culori mai închise pe zonele asupra cărora nu vrei să atragi atenția. Dacă aplici un fard deschis pe mijlocul pleoapei, vei reuși să obții mult doritul efect de ochi mai mari. Nu contează dacă fardul este mat sau strălucitor, important este să fie într-o nuanță mai deschisă.

3. Nu uitați regula: fiecare pensulă are propriul scop, deci nu ar trebui să folosiți o singură perie pentru tot.

4. Folosiți o varietate de produse cosmetice.

O recomandare foarte bună este să îți alegi o paletă de farduri cât mai bogată – pe piață există o multitudine de variante disponibile, iar paletele sunt organizate în așa fel încât să îți pună la dispoziție o gamă de culori armonioasă, cu toate nuanțele neutre standard de care vei avea nevoie cel mai des și accente de culoare în aceeași tonalitate. Uneori, aceste kituri vor include și alte componente utile, cum ar fi nuanțe de blush, ruj sau luciu de buze.

Nu neglija însă nici kiturile mici, cu două, patru sau șase culori. Ele își pot dovedi utilitatea atunci când este vorba de o nuanță intensă, de senzație, pe care nu o găsești într-o gamă standard, cuminte, dar și atunci când îți dorești să porți mereu cu ține în geantă un kit foarte mic și compact cu care să îți poți retușa machiajul oricând și oriunde ai nevoie.

Fardurile de pleoape se găsesc într-o varietate de texturi: mate, semi-mate, satinate, sidefate, strălucitoare, metalizate sau cu efect umed.

Fardurile presate le găsiți într-o gamă largă de culori, sunt cele mai ușor de aplicat și se amestecă bine unul cu celălalt.

5. Nu neglijați baza pentru machiaj.

Dacă doriți să vă admirați machiajul pe tot parcursul zilei, atunci nu uitați să utilizați un primer, care se aplică pe pleoapă înainte de aplicarea fardurilor. Acesta va prelungi durata machiajului, și cel mai important, umbrele nu se vor strânge.

6. Creionul alb va accentua culoarea umbrelor.

Când vine vorba de trucuri de machiaj pentru ochi mai mari, creionul poate face diferența. Atunci când vrei să trasezi linia de interior a ochilor, ai grijă să o faci cât mai în exterior. Folosește o pensulă pentru un efect mai difuz. În ceea ce privește pleoapele, trasează linia cât mai aproape de gene. Poți începe cu o linie subțire pe care o poți îngroșa către exterior.

7. Dacă paleta de farduri conține 4 culori, puteți realiza un machiaj minunat, luând în considerație destinația fiecărei culori.

Forma sprâncenelor este extrem de importantă atunci când vine vorba de fizionomie. Când te pensezi, păstrează forma naturală a sprâncenelor tale. A trecut moda sprâncenelor subțiri și super arcuite. Spâncenele groase, îndrăznețe și frumos îngrijite pun ochii în valoare.

8. Fardul de bază, se folosește pe toată suprafața pleoapei, se aplică cu mișcări punctate, fără să ștergeți dintr-o parte în alta.

Încercați să aplicați orice culoare în mai multe straturi într-un mod similar și o să vedeți imediat diferența. Folosește un creion negru pentru a trasa această linie, pe interiorul pleoapei superioare. Este un pas foarte important: face genele să pară mai voluminoase și ochii mai mari.

Zona sub-oculară este o problemă care afectează multe femei, soluția constând în estomparea acestora prin intermediul unui anticearcăn eficient. Acest produs conferă luminozitate, evidențiind totodată genele închise la culoare. Pentru a-ți face ochii să pară mai mare, optează pentru o nuanță ceva mai deschisă decât cea naturală a tenului tău. În acest fel, camuflezi impecabil și umbrele albastre sau mov ale cearcănelor și chiar și aspectul inestetic de ochi umflați.

9. Folosiți o pensulă și cu mișcări circulare, pentru a omogeniza nuanțele pleoapelor și a realiza o tranziție perfectă de la o culoare la alta.

10. Linia de pliere a pleoapei este o zonă importantă în machiaj. Doar fardurile aplicate corect în această zonă vă vor ajuta să creați efectul dorit.

După ce ați aplicat fardul, cu ajutorul unei pensule amestecați nuanțele pentru a uniformiza culorile.

11. Nu vă fie frică să experimentați.

Dacă în timpul machiajului ați delimitat prea vizibil culorile, nu vă neliniștiți. Cu ajutorul pensulei și cu mișcări ușoare puteți amesteca nuanțele și obține machiajul dorit.

12. Există un truc pe care mulți make-up artiști preferă să-l folosească: creion aplicat ca bază apoi aplică fardurile. Este un sfat foarte eficient.

13. Accentul pus pe pliul pleoapei

Pentru a garanta doză ideală de profunzime privirii, optează pentru farduri de pleoape în nuanțe naturale, de maro, aplicate pe pliul pleoapei. Nu uită că moderația este mereu cheia, așadar o pensulă pufoasă din material sintetic te ajută perfect să aplici textura sub formă unui arc, dinspre colțul exterior al ochiului spre centrul acestuia.

Majoritatea femeilor cu pleoapele căzute fac această greșeală de a se machia cu ochii închiși. Veți obține doar un machiaj inestetic și veți accentua mai mult defectele.

14. Atunci când aplicați fardurile, țineți capul ușor ridicat.

Acest truc vă va permite să aplicați mai ușor fardurile, dar totodată să omogenizați culorile.

15. Pentru a accentua corect colțul exterior al ochiului, desenați cu un creion linii în formă de „gratie”. Astfel veți ști unde trebuie să aplicați nuanțele mai închise. Un alt lucru important este realizarea unor puncte de luminozitate, cu ajutorul unui iluminator pe care să-l aplici cu grijă pe centrul pleoapelor, în colțurile interne ale ochilor și pe zona arcadei. În acest mod, vei obține ochi plini de energie, aparent mai mari și mai luminoși. De asemenea, și fardurile de pleoape în acorduri deschise și în texturi irizate lucrează în favoarea ta.

16. Aplicați fondul de ten după ce ați realizat machiajul ochilor. Nu uitați că particulele fardului cad pe zona de sub ochi.

Iată cum puteți evita acest lucru:

1. Puteți folosi o bandă adezivă, dar înainte de a o folosi, testați-o mai întâi pe braț.

2. A doua metodă, înainte de a începe să aplicați fardul, este să aplicați pudră pulbere în cantități mari, în zona de sub ochi. La sfârșit, cu o perie îndepărtați resturile particulelor de farduri și a pudrei.

3. Și, a treia opțiune este utilizarea benzilor protectoare pe care le puteți procura din magazinele de produse cosmetice.

Conturează arcada

Specialiștii recomandă să conturezi zona de deasupra pleoapelor, pentru un efect de ochi mai mari. Folosește pentru arcadă un fard mat de culoare maro.

Pentru ca machiajul să dureze cât mai mult timp posibil, acesta trebuie fixat cu ajutorul unor spray-uri speciale pentru fixare.

Loading...