7 trucuri psihologice care chiar funcționează – Trebuie să le știi

Arta de a influenţa oamenii din jur presupune, înainte de toate, o bună cunoaştere a psihologiei umane, a nevoilor, dorinţelor şi fricilor fiecăruia dintre noi. Niciuna dintre tehnicile de mai jos nu intră în categoria întunecată a manipulării, ci în aria constructivă care ajută.

Psihologia este o știință fascinantă, care ne poate ajuta să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, dar și pe cei din jur. Deși fiecare răspunde în mod diferit la fiecare situație de viață, se pare că există niște șabloane pe care le urmăm cu toții în mod inconștient. Acestea se pot transforma în trucuri psihologice foarte utile, dacă știi cum să le pui în practică.

Iată câteva trucuri pe care să le încerci.

1. Cum să stabiliți un contact vizual cu o persoană necunoscută?

La începutul discuției trebuie să faceți o remarcă cu privire la culoarea ochilor a persoanei necunoscute. Acest truc ajută la stabilirea unui contact vizual optim și demonstrează, de asemenea, atitudinea dvs prietenoasă și încrederea pe care o aveți.

2. Cum să faceți o persoană să vă simpatizeze?

Atunci când cineva te privește în ochi, simți că este atent la ceea ce ai de spus. Prin urmare, dacă îți place o persoană și ai vrea mai mult decât să fiți prieteni, atunci privește-l în ochi în timp ce vorbește, încercând să studiezi și să reții culoarea ochilor săi. Privirea ta va deveni una interesată, care îl va face să te placă mai mult.

O persoană te va plăcea mai mult dacă îi spui numele des după ce v-ați cunoscut.
Ne face plăcere să-i auzim pe ceilalți rostindu-ne numele, fiind un truc foarte bun și pentru a cuceri pe cineva.

3. Cum să obțineți răspunsul la întrebarea care vă interesează?

Dacă ți se pare că cineva ascunde adevărul atunci când vobește cu tine, nu întreba iar și iar. Tot ce trebuie să faci este să îl privești prelung în ochi. În acest fel se va simți stânjenit sau vinovat că te minte și îți va spune adevărul. Efectul se bazează pe faptul că persoana începe să simtă un disconfort, de aceea continuă să vorbească. Chiar dacă nu avea de gând să o facă!

4. Cum să faceți o persoană să vă lase în pace?

În cazul în care ai o ședință sau întâlnire la care participă și o persoană care știi că îți este ostilă și care ar putea să provoace un conflict deschis, cea mai bună soluție este să te așezi lângă ea. În acest fel va fi nevoit să-și întoarcă tot corpul pentru a te putea privi. Fie vina îl va determina să renunțe la vorbele dure, fie îi va fi dificil să spună lucruri negative când stă atât de aproape de tine. Dacă vă aflați într-un context similar, într-un mijloc de transport și simți privirea cuiva în transportul public, priviți cu atenție încălțămintea persoanei. Vă asigurăm, acest truc funcționează perfect!

Bonus. Dacă ți se pare că o persoană este mereu cu ochii pe tine sau te admiră în secret, dar nu ești sigură, atunci un truc simplu te va ajuta să-ți dai seama. Încearcă să caști în acel moment în care simți că ești privită, iar dacă persoana pe care o suspectezi că te urmărește cască la rândul său, este un semn clar că este cu ochii pe tine. Căscatul este un gest contagios, pe care îl imităm fără să conștientizăm.

5. Cum să aflați cine pe cine simpatizează într-un colectiv?

Potrivit psihologilor, emoțiile ascunse ale oamenilor implicați în conversație sunt trădate de poziția picioarelor acestora. Dacă vârful pantofilor este îndreptat spre o persoană, înseamnă că suntem interesați anume de ea în acest moment.

Atunci când un grup de oameni încep să râdă, fiecare instinctiv se uită la obiectul simpatiei sale. Este o modalitate foarte bună de a descoperi o aventură la birou!

6. Cum să faceți ca întâlnirea să fie memorabilă?

Doriți o apropiere rapidă cu obiectul pasiunii dvs? Aranjați o întâlnire plină de adrenalină! De exemplu, săriți cu parașuta, priviți un film de groază, etc.

7. Cum să obțineți ceea ce vă doriți?

Cea mai bună metodă să obţii ceea ce ţi-ai propus este să te gândeşți mai întâi la cererea ta înainte să o formulezi. Fie că este vorba despre o mărire de salariu, mai multe zile libere sau mai multe ieşiri în oraş, marele motiv pentru care mulţi oameni nu reuşesc să obţînă ceea ce-şi doresc este acela că le e teamă să ceară. Alţii privesc solicitările lor drept situaţii de „totul sau nimic”, în loc să le vizualizeze drept o serie de negocieri şi compromisuri. Întotdeauna există o cale de mijloc, iar pentru a o găși sunt mai multe strategii care ajută la iniţierea procesului de „solicitare”, dar şi la evitarea dezamăgirilor şi tristeţii în cazul în care lucrurile nu se întâmplă exact conform planului.

Loading...