Scăpați de ele – 7 obiceiuri care ne fac și mai săraci

Acestea sunt obiceiurile de care ar fi bine să ne ținem departe, să le excludem din viață, să le ignorăm, să facem orice altceva pentru a scăpa de ele deoarece ne creează doar neplăceri:

1. Obiceiul de a ne plânge.

Sărăcia este direct proporțională cu starea ta fizică și psihică. Dacă începi să te plângi din ce în ce mai des, despre cele mai banale lucruri, înseamnă ca financiar, nu o duci bine.

Spunând cuiva despre nenorocirile sale, persoana emană doar energie negativă, iar, după cum se știe, cuvintele și gândurile ne afectează acțiunile noastre de zi cu zi. Atunci când ne plângem devenim și mai nefericiți din cauza emoțiilor negative.

2. Obiceiul de a vrea să obținem rezultate imediat.

Nu există bogăție peste noapte. Persoanele sărace doresc să aibă imediat rezultate, cât mai mulți bani într-un timp foarte scurt. Doar cei care nu se tem de muncă, de riscuri și de greșeli vor deveni bogați.

3. Obiceiul de a activa într-un domeniu care nu ne aduce bucurie.

Pentru a face orice bine trebuie să îți placă ce faci. Nu e doar o poveste. Am redus ideea la câteva cuvinte: “Fă ceea ce îți place”. Dar doar să le spui oamenilor asta nu este suficient. Să faci ceea ce îți place e un lucru destul de complicat.

Ideea de baza e oarecum departe de ceea ce suntem învățați în copilărie. Atunci, părea că muncă și distracția ar fi opuse prin definiție. Viață avea pe atunci două ipostaze: câteodată, adulții te puneau să faci unele lucruri, și asta se numea muncă; în restul timpului puteai face ce vrei, și se numea joacă. Uneori, lucrurile pe care adulții le făceau erau distractive, așa cum, ocazional, joacă nu era doar plăcută – atunci când cadeai și te loveai. Dar în afară câtorva excepții, muncă era, în general, prin definiție, opusul distracție.

4. Obiceiul de a invidia.

Egoismul și invidia sunt alte două lucruri care nu au ajutat pe nimeni să se îmbogățească. Invidia ne „roade” din interior și acest lucru ne provoacă îmbolnăviri, suferință, singurătate și ne împiedică să ne realizăm.

5. Obiceiul de a face economii.

Într-o societate în care oamenii câștigă foarte puțîn de la joburile lor solicitante, unde lucrează, de cele mai multe ori peste program, pentru a asigura lor și familiilor lor un venit stabil, cei mai mulți ”își investesc banii” în momente petrecute cu familia, în țară sau în străînătate, în vacanțe ”la ofertă”. Fiind salariul mic, cheltuieli mari, mulți oameni nu văd dincolo de gard, nu văd în curtea oamenilor care economisesc, pentru ei și pentru profitul lor. În pofida faptului că nu există implementat în sistemul educațional național un obiect numit educație financiară, există oameni care totuși economisesc.

6. Obiceiul de a pierde timpul în zadar

O persoană ar trebui să-și gestioneze singur timpul, nu invers.

Încercați să nu pierdeți timpul și să nu amânați ceea ce puteți face chiar acum.

Loading...