7 tehnici de educare – Iată de ce copiii evreilor sunt atât de inteligenți

Dragostea părinților evrei pentru copiii lor nu cunoaște limite. Se pare că nici un alt popor nu tratează atât de bine copiii. Psihologii pot discuta mult despre avantajele cât și despre dezavantajele acestei atitudini față de ei, dar copiii evrei, cu siguranță, sunt fericiți.

1. Nu-i complexați.

Copilul trebuie să aibă întotdeauna de ales. Așa este cel mai bine când copilul este mic și are loc o lupta de putere. Da-i doar două opțiuni în cazul lucrurilor ce îl implică. Poate servi cină acum sau mai târziu alături de ceilalți, poate purta pantalonii albaștri sau roșii cu bluza verde.

Respectă faptul că și el are nevoi la fel că noi. Respectându-i nevoile îl înveți să respecte la rândul lui, oferindu-i un bun exemplu. Fii binevoitor și amabil cu copiii tăi, precum și cu alții. Așa învață cel mai bine, dacă învață de la alții. Acest respect se poate transmite altor copii, adulți sau ființe. Dacă le arătăm copiilor cum trebuie să le pese de lucrurile din jur, ei învață să le pese și își însușesc acest tip de comportament încă de la o vârstă fragedă.

2. Libertate rezonabilă.

UN copil are nevoie de spațiu și șansă de a se mișcă liber. Nu îl „încătușa” într-un spațiu limitat fără a putea să exploreze mediul sau să încerce noi posibilități de mișcare. Pe măsură ce copilul crește da-i ocazia să se cațere în locuri sigure. Pe măsură ce copilul învață să se miște, cresc posibilitățile de a învață prin explorarea liberă a mediului. Așa este cel mai bine când copilul este mic și are loc o lupta de putere. Da-i doar două opțiuni în cazul lucrurilor ce îl implică. Poate servi cină acum sau mai târziu alături de ceilalți, poate purta pantalonii albaștri sau roșii cu bluza verde.

3. Își laudă copiii.

Mama întotdeauna își laudă copilul. Mama evreică îi va aprecia chiar și cea mai mică realizare: o nouă silabă pronunțată sau un desen. Toți prietenii și cunoștințele ei cu siguranță vor afla despre acest lucru și, cel mai important, copilul trebuie să simtă că este lăudat în prezența tuturor. Dacă realizările copilului sunt importante, atunci el va fi aplaudat îndelung de întreaga familie.

4. Sunt responsabili pentru comportamentul lor.

Nu îl critică pe copil pentru a-l învață că a făcut ceva bine sau că a greșit. Dacă a făcut o greșeală, arată-i cum se procedează corect. Nu exagera gravitatea situației, fă-l să realizeze greșeală într-un mod subtil. În limbaj, dacă pronunță incorect, repetă ce a spus și apoi pronunță corect. Nu trebuie să spui că a greșit, arată-i doar cum ar trebui să facă. Evreii consideră că un cuvânt spus în grabă sau un gest urât va afecta copilul, de aceea părinții evrei sunt foarte atenți și responsabili.

5. Dragostea și respectul în familie reprezintă o garanție a sănătății mintale a copilului.

Aceastî cultură deosebită explică faptul că la baza oricărei familii sunt parinții, tatăl și mama. Prin urmare copiii învață de la o vârstă fragedă că primul și cel mai important lucru este atenția mamei față de tată și a tatălui față de mamă. Dacă faci asta, nu poți da greș cu niciun stil de creștere a copilului pe care îl practici! Va fi suficient de bun, ține minte că nimic nu poate fi perfect iar greșelile și eșecurile fac parte din procesul de creștere.

6. Îi învață să fie părinți.

Vorbește-i întotdeauna corect, cu o voce articulată clar. Pentru mama evreică este cea mai importantă regulă în creșterea unui copil. Denumește-i obiectele din jur pentru a-i îmbogăți vocabularul. Vorbindu-i, îi antrenezi comunicarea cu alți adulți precum și capacitatea de a ascultă. Fii respectuos când îi vorbești. Nu îi comunica doar ce să facă sau ce să nu facă, ci poartă mereu conversații despre cum și-a petrecut ziua.

Loading...