Îi veți frânge inima – Nu îi spuneți Mamei aceste cuvinte

Într-o zi va pleca și vom regreta foarte mult, că nu am avut timp să-i cerem iertare pentru cuvintele aspre…

Timpul este cel mai important lucru pe care îl avem în această viață și, mai devreme sau mai târziu, îi ia pe cei apropiați de lângă noi, fie că vrem sau nu, printre aceștia fiind și cea mai dragă ființă, mama. Ea este cea mai importantă persoană din lume, cea care ne-a dat viață și ne-a crescut cu mare drag.

Ea stătea mereu lângă noi când eram bolnavi, ne aștepta la fereastră când plecăm de acasă și veneam seara târziu, se bucură cel mai mult pentru reușitele noastre în viață!

Iar noi… îi spunem foarte rar că o iubim, că este minunată și că avem mare nevoie de ea.

Uneori, din cauza problemelor, devenim irascibili, îi putem arunca niște vorbe urâte care o pot răni până la lacrimi.

1. „Nu am timp”.

Ne-a purtat lângă inima sa timp de 9 luni, n-a dormit noaptea când eram copii, a lucrat foarte mult pentru a avea bani pentru studiile noastre… Se trezea în zori pentru a ne pregăti bucate gustoase. Ne-a ascultat cu mare răbdare toate poveștile noastre, ne-a susținut mereu, a avut grijă de noi și nu ne-a spus niciodată fraza: „Nu am timp”.

2. „Nu vreau să te mai văd niciodată!”.

Dar ea ne iubește orice am face. Orice s-ar întâmpla. Oricine am fi: un om de succes, un angajat modest sau unul care cerșește bani de la părinții săi pensionari.

3. „Nu voi mânca așa ceva!”.

Ridicați-vă și faceți-vă singuri de mâncare! Pentru a ne pregăti această masă modestă, mama a avut nevoie de câteva ore bune.

4. „Tu m-ai crescut așa”.

Poate că mama a făcut unele decizii în educația dvs ce nu au fost total corecte (v-a pedepsit pe o perioadă lungă de timp, nu v-a acordat suficientă atenție), dar a încercat din răsputeri să vă formeze ca să deveniți o persoană matură. Din moment ce v-ați dat seama că aveți unele neajunsuri, nu vă împiedică nimic să lucrați asupra propriului caracter pentru a le înlătura.

5. „Nu l-ai iubit niciodată pe tata”.

Dacă nu l-ar fi iubit, nu v-ați fi născut…

6. „Tata a făcut foarte bine că te-a părăsit”.

Acesta este cel mai rău lucru care se poate spune unei femei. Cândva l-a iubit foarte mult. Atât de mult încât a vrut să aibă un copil de la el. Ambii părinți au greșit. Când tata va părăsit, mama a suferit mult, dar a încercat din răsputeri să nu vă arate această durere. Plângea noaptea, cu capul în pernă. Poate mai plânge și acum…

7. „Oricum nu vei înțelege”.

În orice situație, mama este capabilă să vă înțeleagă nevoile.

9. „Nu ai facultate!”

În schimb a trecut printr-o așa școală a vieții! Și, apropo, fără școală, a găsit o un loc de muncă pentru a câștiga bani, pentru ca să studiați și să aveți o carieră de succes.

10. „Îmi pare rău, nu pot să ajung la ziua ta…”

Fiecare mamă rămâne șocată când își dă seama de faptul că puiul ei este deja mare. Până acum toate gândurile ei erau doar despre dvs. Cum va trăi mai departe? Treptat mamele învață cum să aibă grijă numai de ele însele, dar vă așteaptă în continuare, cu emoții și nerăbdare, să-i pășiți pragul.

11. „N-am sunat pentru că eram foarte ocupat”.

Mama era bolnavă, singură, nu avea bani pentru medicamente…

12. „Nu mi-ai oferit suficientă dragoste”.

Poate a fost așa, dar a făcut-o din toată inima…

13. „Arăți foarte rău”.

Mama este, în primul rând, o femeie, și, prin urmare, critica cu privire la aspectul ei este foarte dureroasă. Și, cel mai probabil, nu merge la saloane de înfrumusețare din simplul motiv că nu-i ajung bani pentru asta?

Loading...